Zde si můžete přečíst odpovědí odborného lékaře na Vaše dotazy. Pokud Vás něco zajímá, napište nám svojí otázku a náš lékař Vám obratem odpoví. Pokud vyplníte svůj email, dostanete odpověď přímo také do Vaší emailové schránky.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám takový problém. Zpoždění mi menzes už 6den. Pravidelnou ji nemám avšak tak dlouho nikdy nemeškala. Poslední pohlavní styk jsem měla 27.9. Od té doby jsem měla menstruaci 9.10 jak jsem i měla mít a probíhala normálně (žádná slabá) jako klasická menstruace. Nyní mi měla přijít 6.11 a nepřišla. Testy jsem si dělala 3 a každý vyšel negativní. Bolí má po bocích prsa, byly má hlava a strašně mi bije srdce i před spánkem a mám mírně nafouknuté břicho. Může to byt těhotenství? Zda byste to vyloučili? V pondělí jdu ke gynekologovi ale chtěla jsem spíš vědět vás názor. Děkuji 16. listopadu 2020

Asi Vás moc nepotěším – obě možnosti jsou ve hře (ano/ne).

Dobrý den …před 2 a půl měsícem mi byla zjištěna ureoplasma..já i přítel jsme dostali antibiotika doxyhecal…po.mesici kontrolní testy a oba jsme negativní …mě ale bohužel už měsíc a půl po dobrání doxyhecal zůstalo pálení pochvy …po sexu se to vzdy zhorší jak a kondomem tak bez…i když jsme zkoušeli třeba měsíc bez sexu aby se vše mi pochva zahojila Bouzel to nepřestává i když jsem bez sexu akorát to mám v menší míře …vystřídala sem 3 gynekology a i urologii ..na testy chodím každý týden, protože to nevzdám ..mám šílené pálení a narušuje mi to život …pokaždé mám všechny testy negativní a to mě úplně deptá…zkoušela sem všechny čípky a prášky do vagíny …na suchost a ph..laktobacily a probiotika a na mykózy sama kdybych náhodou měla naky problém jiný …prorze kvasinky nemám u gynekologa …ale Bouzel na všechny poševní globule mám vždy alergii začne mě to svedete a palet ještě víc …vůbec nevím čím to…vše negativní testy pořád dokola .děkuji za odpověď 12. listopadu 2020

Tohle se bohužel někdy stává – ono to bohužel často nejde řešit způsobem „problém“…“ATB/ATM“…“vyřešeno“. Rozhodně bych teď vynechal všechny ATB/ATM/výplachy/(přehnané)mytí a používal jen vaginální laktobacily (GYNIMUN intim). Je však klidně možné, že to nebude fungovat (protože Vaše potíže v tuto chvíli nemusejí být infekční). Kontaktujte gynekologa MUDr. Jana Kestřánka (výchdní Čechy) – ten je na toto jeden z největších odborníků.

Dobrý den,beru právě autovakcínu na e.coli a enterococus fekalis. A teď jsem zjistila podle testu že jsem těhotná. Mohu vakcínu užívat i nadále?Děkuji 10. listopadu 2020

Oficiálně si myslím, že byste ji neměla brát. Neoficiálně si myslím, že se nic nestane.

Dobry den, jsem na zacatku tretiho trimestru tehotenstvi a lecim se s opakovanymi zanety pochvy, na ktere antibiotika dlouhodobe nezabiraji (mela jsem jiz troje), doktorka mi doporucila pro ted uzivani gynimum intim protect, ten zabere jen behem uzivani, pote se zanet opet projevi. Vzhledem k tomu, ze doktorka jiz nechce nasazovat dalsi antibioitka, chtela jsem se zeptat, zda je mozne uzivat gynimum intim protect dlouhodobe, tedy treba az do konce tehotenstvi a udrzet tak zanet „v urcite norme“? Dekuji 21. října 2020

Ano, je to možné. Myslím, že nebude nutné dávat 3 měsíce opravdu každý den, ať za to nedáte majlant.

Dobrý den, chtěla bych e zeptat jestli pri uzivani gynium intim protect nevadi kdyz mame s pritelem pohl. styk. 19. října 2020

Gynimunu to nevadí. Musíte sama posoudit, jestli to nevadí stavu, na který Gynimun berete.

Dobrý den. Užívám gynimun intim, ale snažíme se o miminko. Nevadí to nějak tomu? Děkuji 18. října 2020

Naopak. Některé vaginální infekce snižují pravděpodobnost otěhotnění, takže Gynimun může jen přispět.

Dobry vecer, pan doktor prosim o radu. Som zufala a vystrasena. Posledne mesiace mam tuhy biely povlak v posve. Akoby sa mi odlucovala sliznica alebo kusy sliznice..biele plaky. Opakovane stery nepotvrdili ine sex.ochorenie. Vyjde vzdy e coli alebo enterokok preliecena som polygynax,macmiror a teraz dlhodobo gynoflor. Neevidujem ziadne zlepsenie. Mozu byt biele plaky, ktore sa odlucuju zo sliznice rakovina? Dakujem vam za nazor. 15. října 2020

To není rakovina. Řekl bych, že trpíte bakteriální vaginózou/vaginitidou a že potřebujete Gynimun intim protect.

Dobrý den, nedávno jsem psala dotaz a k tomu se vrátil výtok a zápach přetrvává? Opravdu se nejedná o pohl. Nemoc? Jsem zoufalá 3. října 2020

Výtok a zápach jsou standardní příznaky hlavně bakteriální vaginózy (klikla jste si na ten odkaz v minulé odpovědi?). Pohlavně přenosnou nemoc (trichomonas)samozřejmě mít můžete, ale pravděpodobnost bude tak 10%. Pokud se Vám Váš stav (anebo partner, po styku s nímž se Vám to stalo) nezdá, zajděte za gynekologem, ten to rozštípne. Ale výtok (obvykle šedavý, někdy až trochu do zelena nebo žluta) bývá u bakteriální vaginitidy běžně, zápach („rybina“) je pro BV spíše typický a jakési svědění taky.

Dobrý den, po sexu s nestálým partnerem nastala citlivost v oblasti pysků (tupá bolest, spíše pocitová), opuch pysků, výtok(nejdříve bílý, jednou do žluta a zápach, nedá se přirovnat, jakoby hniloba a rybina) a svědění, byl mi po dvou týdnech předepsán macmiror complex 500, užívala jsem dva dny, poté 3 dny pauza a dobrání (celkem 8 tablet) poté bolestivý menzes, přestalo svědění a opuch atd. Ale zůstal úporný zápach, nevíte co by to mohlo být? Nebo jak léčit? Ptala jsem se gynekoložky na nemoc a říkala že to ne, že je to malý zánět když předepisovala macmiror 1. října 2020

Skoro jistě je to bakteriální vaginóza, vzhledem k intenzitě potíží možná i smíšená vaginitida (tedy i s přítomností gram pozitivních bakterií). Bude potřeba více Macmiroru anebo (podle mě lépe) přírodnější Gynimun intim protect, minimálně 1-2 balení.

Dobrý den, gynekolog doporučil preventivně pro zlepšení vaginální flóry a snížení ph, užívat gynimum intim a lactofeel gel na střídačku resp. jeden den lactofeel a druhý den gynimum. Má to prosím smysl? Nebo je vhodné využívat každý přípravek zvlášť? Děkuji Vám za odpověď. 28. září 2020

S takovou kombinací nemám zkušenosti, ale „neprotiřečí si“. Klidně bych na Vašem místě vyzkoušel. Na druhou stranu pokud byste brala Gynimun intim, namnožily by se Vám tam z něho laktobacily a ty by začaly produkovat kyselinu mléčnou, takže byste ji asi nepotřebovala dodávat Lactofeelem…

Stránka 1 z 29 1 2 3 4 5 6 »

Také máte dotaz?

Pokud Vás také zajímá cokoliv k dané problematice, neváhejte a napište nám svůj dotaz. Obratem na Vaši otázku odpovídá odborný lékař. Můžete se ptát opravdu na cokoli!

Položit dotaz