Zde si můžete přečíst odpovědí odborného lékaře na Vaše dotazy. Pokud Vás něco zajímá, napište nám svojí otázku a náš lékař Vám obratem odpoví. Pokud vyplníte svůj email, dostanete odpověď přímo také do Vaší emailové schránky.

Pán doktor, 27.1.2021 som mala pohlavný styk druhy deň kramov, priateľ sa do mna urobil, avšak som to neriešila lebo počas kramov nepravdepodobné otehotnieť čo som čítala, keďže hneď som sa išla aj osprchovat, keďže som mala najväčši menzes. Potom sme mali pohlavný styk 29.1.2021 avšak to už bol koniec kramov a to už som sa bála takze na druhý deň 30.1.2021 som do 17hodin užila tabletku po konkrétne escapelle. Na to som sa o 6dni zacala špiniť a krvácať trvalo to 4-5dni. Menštruáciu som mala mat 24.1.2022. Už mi meška?Avšak teraz neviem či to mám rátať menzes od toho posledného špinenia čiže kedy by sa mal dostaviť? 2.2.2022? Keď to tak rátam? Bolia má veľmi bradavky, sú citlivé aj, niekedy mám pocit že mám aj biely výtok zvláštny.Prosím vás poviete mi vás pohľad? Som tehotná? Mám sa obávať? Neviem vôbec kedy mám dostať teraz menzes a o dieta sa nesnažíme vôbec. 27. ledna 2022

To je moc dotazů, které těžko odsud rozlousknu. Zajděte si ke gynekologovi. A „pracovně“ bych se zatím nebál.

Dobry den. Diky za odpoved, ten clotrimazol mi bol predepsany doktorem. Ale bojim se, kvuli tomu, ze v letaku pisu, ze neni moc vhodny v prvnim trimestru. Muzu ho teda s klidem uzivat? Dekuji. 23. ledna 2022

Můžete být klidná. Obecně platí (a toho se držte), že když Vám to doporučil (důvěryhodný) doktor, je na 100% jasné, že ví vše, co je v příbaláku a k tomu ještě mnohem víc.  Příbalák v dnešním světě je BOHUŽEL  spíš papír pro Vaše právníky, až se budete s doktorem nebo firmou chtít soudit.

Dobry den. Je pouzivani kremu clotrimazol bezpecni v prvnim trimestru? Dekuji. 23. ledna 2022

Vzhledem k tomu, že nemáte šanci poznat, od čeho máte potíže (a pravděpodobnost kvasinek je tak 25%), měla byste zajít ke gynekologovi. Clotrimazol není nějaký bubák ani v prvním trimestru, ale anděl to také není. Viz příbalový leták třeba zde. Pokud byste hledala univerzální první pomoc na vaginální dyskomfort, určitě bude pro Vás jistější výběr Gynimun rapid, který pomůže prakticky ve 100% případů. I tam byste však měla léčbu vést společně s lékařem.

Dobrý den, mám vaginální kvasinkovou infekci, brala jsem už antibiotika Polygynax, nyní Clotrimazol. Pořád mám problém při čůrání a při sexu. Jinak ne. Při začátku užívání antibiotik jsem začala užívat tabletky Gynimun dual protect. Týden po začátku užívání jsem začala mít problém s velmi tuhou stolicí a obtížným vyprazdňováním. Je možné, že to probiotika způsobí? Léčím se s Crohnovou chorobou, beru ještě i probiotika Biopron Premium a kortikosteroidy. Moc děkuji. 19. ledna 2022

Možné je všechno, ale perorální probiotika toto nedělají. Bude to spíš ve Vaší stravě – jistě máte velké starosti s dietou. Příště na Vaše potíže (bůhví, jestli je to jenom mykóza – předpokládám, že mikroskop nebyl v diagnostice použit a stěr neumí zachytit anaerobní bakterie – nejčastější původce vaginálního dyskomfortu) zkuste z první Gynimun rapid.

Dobrý večer mám intoleranci laktozy od dr jsem dostala canesten tablety do pochvy ktere obsahuji laktozu mohu tablety zavadet? Nevim zda mi nezpůsobí problémy ktere mám pri poziti laktozy dekuj za odpoved 19. ledna 2022

Nemusíte se bát – tedy pokud ty tablety nebudete jíst. Příště vzkoušejte na vaginální potíže Gynimun rapid – pomoc bude rychlejší a příjemnější.

Dobrý den pane doktore, chcela by som sa opýtať či je možné, že často opakujúce sa kvasinkové infekcie (som DM1) narušujú menštruačný cyklus, prípadne či Gynimun rapid môže mať vplyv na cyklus a jeho pravidelnosť. vopred ďakujem za odpoveď. 18. ledna 2022

Ani kvasinky ani Gynimun rapid by neměly mít vliv na Váš cyklus.

Dobry den. Po 2 potratoch a veľa rokoch so žltým výtokom (+posledné 2 roky bolesť v podbrušku) mi bola diagnostikovana infekcia ureaplazmou a mykoplazmou (všetky stery a kultivácie vždy negatívne). Mala som 3x Summamed a 25 tabliet Doxyhexal 200mg 2xdenne. Neustále beriem Gynimun Dual aj Intimcare, a teraz som prvý krát skúsila Rapid, ktorý mi pomohol viac ako všetky Macmirory a Polygynaxy a všetko možné, čo som doteraz brala bez efektu. Prvý krát môj výtok nie je žltý (bol vždy aj počas liečby viditeľný). Keďže som zmierená s tým, že tej infekcie sa asi tak ľahko nezbavím, a vidím, že moja flóra je po Gynimun Rapid (Intimcare bez efektu) omnoho lepšia, otázka je, či to môžem brať dlhodobo popr. aj počas celého prípadného tehotenstva denne bez obáv. Prípadne, čo by ste mi ešte poradili v liečbe takejto rezistentnej dlhotrvajúcej infekcie. Ďakujem za odpoveď. 18. ledna 2022

Gynimun rapid je velmi výhodný jako „první pomoc při libovolném vaginálním dyskomfortu“ a lze ho užívat i opakovaně. On je – narozdíl od dalších přípravků z řady Gynimun – postaven tak, aby pomohl rychle. Druhá věc je užívání Gynimunu intim a dual – obojí jsou vaginální laktobacily, které potřebujete ve své vagině jako „hlídače“, které bojují s případnými vetřelci zvenčí.  Jejich aplikace obvykle nevyvolá okamžité efekty (narozdíl od Gynimunu rapid), ale zase máte šanci (ale ne jistotu), že se potíže nevrátí, a proto dává smysl je aplikovat dlouhodobě a v časech, kdy jste spíše „v pohodě“.

Dobrý den, mám otázku ohledně užívání přípravku Gynimun Rapid. Začala jsem užívat při vaginálním dyskomfortu (pálení, svědění, bolest, výtok), po dobrání celé krabičky se obtíže zmírnily na minimum, ale nyní dva dny po dobrání se potíže opět vracejí. Můžu pokračovat s užíváním další krabičky? Opakovaně trpím vaginálními záněty a bohužel mám zkušenost s častým předepisováním širokospektrálních antibiotik, což mé obtíže dlouhodobě nejspíš jenom zhoršuje. Tak se snažím před návštěvou lékaře vyzkoušet „mírnější“ a přirozenější cestu. Děkuji za odpověď. 18. ledna 2022

Můžete. Při dlouhodobých, opakujících se potížích je velmi časté, že ani řešení nebude nějak rychlé a že bude třeba více intervencí. Pro další postup vezměte na vědomí také Gynimun intim a Gynimun dual, které je vhodné do Vašeho „mixu“ zapojit. Pokud byste chtěla podrobněji probrat, napište mi na jiri.emmer(zavináč)gmail.com a můžeme si zavolat. Při pokládání dotazů zde v poradně je vhodné zadat e-mail, abyste tuto moji odpověď dostala do své mailové schránky – než odpovím, mohou moji odpověď na těchto webovkách „překrýt“ další dotazy.

Dobrý den, Vážený pane doktore, ráda bych se zeptala na mé potíže. Minulý měsíc jsem dostala na zánět mandlí širokospektrální antb na 5 dní, ta zabrala. Bohužel ještě 2x viróza od syna zřejmě zapříčinila, že jsem po antb neměla jen kvasinky, ale i zánět. Byla jsem přeléčena Macmiror čípky (zabraly) a po menzes Klion D, po dvou dnech po dobrání Klionu mám opět zánět mandlí i gyn zánět (paní doktorka na Gyn. určila, že streptokok). Může tedy streptokok souviset s mandlemi i gynekologickými potížemi, ta samá bakterie na dvou místech v těle? Na výtěry z krku teprve půjdu, po dobrání Ospenu. Nyní jsem si koupila Gynimun probiotika jako doplněk k léčbě Macmirorem a následně po menzes mám předepsaný Lomexin. Mohu kombinovat Gynimun rapid s Macmirorem prosím, zavést jedno ráno a druhé večer? Děkuji moc za odpověď. 9. ledna 2022

Těch antibiotik a antimykotik tam máte požehnaně – ony ten stav mohou vylepšit, ale taky často nemusejí. Už třeba jen širokospektrá ATB na streptokoka v krku (měl by stačit PNC) nejspíš vše odstartovala.  Dotaz na výtěry – streptokoka: nejspíš nesouvisí, ale jak už jsem tady mnohokrát psal, je důležité si uvědomit, že NEJČASTĚJŠÍ vaginální infekce je způsobena anaerobními bakteriemi, které ve standardním výtěru a kultivaci nelze vykultivovat. Neboli celé to kultivování je spíš na škodu, hlavně pokud se podle něho pořád „pálí ostrými“. Gynimun rapid můžete přidat k libovolné ATB/ATM léčbě, ale příště s ním možná sólo začněte, až budete mít nějaký vaginální dyskomfort – není tak brutální a přitom omezuje jak libovolné bakterie, tak kvasinky a taky trichomonády.

Dobrý den, jsem v skoro v 16 týdnu těhotenství.Právě jsem si zavedla první kapsli noc z důvodu nepříjemného výroku a mírného svědění.Moje dr. mi je sama doporučila, ale všude píšou, že použít pouze po konzultaci s dr.Hrozí mi nějaké riziko ? Děkuji 6. ledna 2022

Nehrozí. Vaši (pravděpodobnou) vaginální dysmikrobii má smysl ovlivnit/léčit, protože by měla vliv i na předčasný porod, apod.

Stránka 4 z 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Také máte dotaz?

Pokud Vás také zajímá cokoliv k dané problematice, neváhejte a napište nám svůj dotaz. Obratem na Vaši otázku odpovídá odborný lékař. Můžete se ptát opravdu na cokoli!

Položit dotaz