Zde si můžete přečíst odpovědí odborného lékaře na Vaše dotazy. Pokud Vás něco zajímá, napište nám svojí otázku a náš lékař Vám obratem odpoví. Pokud vyplníte svůj email, dostanete odpověď přímo také do Vaší emailové schránky.

Dobry den, beriem uz 2 roky YAZ antikoncepciu pravidelne bez prerusenia a za posledny mesiac sme s priatelom mali sex 3krat za posledne 2 dni. Ale aj tak mimo antikoncepcie, praktizujeme navyse aj prerusovanu suloz. Preto sa chcem spytat aka je pravdepodobnost, ze by som otehotnela. Priatel si vzdy dava velky pozor. Dakujem 14. února 2021

Antikoncepce PLUS přerušovaná soulož dohromady je téměř 100%.

Dobry den, doktorka mi nejdrive predepsala klion na kvasinky, po temer celem dobrani mi na zaklade steru zmenila lecbu na macrimor 12 dni na lecbu ecoli v pochve. Doporucila mi brat laktobacily a nasledne jeste pouzivat hydrofemin gel Brala jsem tedy v prubehu lecby macrimorem gynimum dual cca tech 12 dni. Pro silnejsi ucinek jak je v pribalovem letaku jsem vetsinou brala dva denne. Po dobrani macrimoru a prvnim pouziti hydrofeminu se u me objevil husty tvarohovity vytok. Je mozne ze se laktobacily naopak premnozily? Je mk divne ze bych mela opet kvasinky. Dekuji moc za Vasi odpoved. 13. února 2021

Klion (metronidazol) funguje na leccos (hodně bakterií, trichomonády), ale na kvasinky určitě ne. Ono se mezi laiky „vaginálnímu dyskomfortu“ obvykle říká „kvasinky/mykóza“, i když to je nejčastěji způsobeno bakteriemi (cca 3:1!!!). MacMiror (nifuratel/nystatin) má v zásadě podobný léčebný rozsah jako Klion (hlavně bakterie plus má „nějaký“ účinek na kvasinky). To, co popisujete po této léčbě, už by „konečně“ opravdu mohly být ty kvasinky, i když ani to není jisté (a navíc ta infekce může být smíšená). Pokud se Vám nechce potřetí ke gynekoložce (to je určitě jedna z Vašich základních možností postupu), zkuste GYNIMUN RAPID (vaginální čípky) – ten jste mohla nasadit už na začátku a možná už byste měla pokoj (tomu je totiž OPRAVDU jedno, jestli to jsou bakterie nebo kvasinky.

Dobrý den, od doktorky jsem dostala jako doporučení užívání tablet Gynimun Rapid, chtěla jsem se zeptat, zda je při užívání tablet možný pohlavní styk. Předem děkuji za odpověď. 11. února 2021

Nejsem si jistý, jestli jste si nespletla produkt Gynimun DUAL (perorální kapsle) a Gynimun RAPID (vaginální čípky). Proto raději odpovím na obojí. V případě DUALu Vám nic v sexu nebrání. RAPIDu sex taky nevadí, ale (sex) vadí trošku stavům, na které se RAPID předepisuje.

Dobrý den, má gynekoložka mi předepsala gynimun rapid. V příbalovém letáku je uvedeno, že se má začít brát po skončení menstruace cca sedm dní. Menstruace mi skončila 1.2.2021, mohu začít začít užívat nyní 10.2.2021?Druhý dotaz zní… budu mít ode dneška i předepsané antibiotika s partnerem (bohužel zatím neznám název). Mohu brát zároveň antibiotika a čípky gynimun?Moc děkuji za odpověď. J. 10. února 2021

V příbaláku je to dost nešťastně – myšleno je to tak, že „nebrat při menses“ a „brát 7 dní“. Takže můžete určitě už nasadit. ATB – pokud se jedná o perorální lék – nevadí, můžete souběžně.

Dobry den,vas produkt jsem si koupila v lekarne na zaklade doporuceni gynekologa.Kdyz neco neni ‚uplne ok‘ ale neni to uplne na Canesten.Mojhe priznaky byly spise diskomfort, velmi lehky vodovy vytok a ‚rybi‘ zapach. Ale urcite nic zasadniho.Vcera vecer jsem si vzala prvni tabletku. Vse asi ok. Ale ted (asi 24 hodin pozdeji) jem zacala mirne krvacet. Mestruaci necekam jeste asi 14 dni. Je to normalni reakci. Mohu pokracovat v uzivani tabletek? 9. února 2021

Rybí zápach a vaginální dyskomfort jsou typické pro bakteriální zánět (vaginózu). Canesten Vám bude k ničemu (mimochodem mykóza je asi 1 ze 4 vaginálních dyskomfortů, bohužel je však nejen v ČR název mykóza či kvasinky synonymem vaginálního dyskomfortu) – už aby antimykotika zase dali „na recept“. „Špinění“ je jeden z příznaků bakteriálního zánětu. Můžete klidně pokračovat v léčbě, event., pokud by byl stav „akutnější“, lze nejprve zasáhnout GYNIMUNem RAPID (vaginální čípky) a teprve po něm dát GYNIMUN INTIM čípky.

Dobrý deň, chcem sa opýtať. Pred mesiacom, teda začiatkom januára po menštruácii som mala mykozu, liečila som ju 2 týždne a v tom obdobi som si všimla v oblasti slabín pri vagíne hrčky…asi 3 hrcky na každej strane, na ľavej mam aj 2 take väčšie, ono su dlhšie nie nejaké veľké ako slivka a 1 malú. Hrčky su tvrde a ked na ne zatlačím dost sa pohybuju. Chcela by som sa opýtať co by to mohlo byť, vzhľadom na tuto situáciu sa chcem zatiaľ vyhnúť doktorom. Ďakujem 8. února 2021

Bulky v tříslech mohou být všechno možné, v drtivé většině případů jsou to pouhé banality, ale někdy taky ne… Doporučuju zajít k lékaři (gynekolog nebo dermatovenerolog) a nebojte se – oni jsou zvyklí takovéto věci prohlížet.

Dobrý den, nyní jsem v 36 tt a chtěla bych se zeptat, udali mohu používat zaváděcí vaginální probiotika opakovaně? Zachvíli doberu jednu 10 denní kůru mohu nasadit druhou jako prevenci kvasinkových infekcî, které mne trápí celé těhotenstvî? Děkuji 5. února 2021

Správně by Vám to měl schválit Váš lékař, ale za mě určitě můžete a prospěje Vám to.

Dobrý den. Chci se Vás zeptat, zda můžu čípky gynimum začít brát i během plodných dnů, nebo raději počkat až je mít nebudu? 4. února 2021

Čípkům Vaše plodné dny nevadí, můžete bez obav (nedávají se jen při menstruaci).

Dobry den, paní doktorka mi zjistila bakterie v pochvě a nasadila mi antibiotika na 3 dny a po dobrání mám užívat gynimum Intim. Je možné brát 2 denně, ráno a večer? Je možné že má ještě vytok a gynimun to upraví Nebo si to záda další antibiotika? Moc dekuji za odpověď. 2. února 2021

Nepíšete, jaké bakterie a jaké ATB. Gynimun intim to může (a nemusí) spravit (dávkujte kdyžtak 1 denně na noc). Pokud se Vám zdá, že máte „moc velké“ potíže, doporučuju nejprve doléčit GYNIMUNEM RAPID a teprve potom navázat GYNIMUNEM INTIM. Pokud jsou potíže „menší“, zvládnete snad s INTIMEM.

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat ohledně mého problému. Mám stálého sexuálního partnera, ale opět se mi po nějaké době( na tyto problémy trpím) tentokrat po pohlavnim styku objevila bolest a svědění a lehký bílý “drolivý” výtok( asi podrazdenim po styku, nevím). Začala jsem mazat canestenem a clotrimazolem a místo jiných zavadecich čípku jsem zvolila Vaše gynimun intim, protoze jsem jich zbylých 5 z minule léčby měla doma a tenkrát mi úspěšně pomohly. Menstruaci mám dostat ve čtvrtek, což znamená, že si stihnu vzít jen 3 tablety. Myslíte, ze je to problém? Popripade pokud po menstruaci problémy neustanou, mám se objednat na gyn. Prohlídku nebo si koupit ještě jedno baleni gynimun, jelikož jich mám jen 5 a to by znamenalo, že si ve středu vezmu 3. A pak by mi zbyly už jen dvě po menzesu. Dekuji moc za odpověď . Anna 26. ledna 2021

Podle Vašeho popisu máte poměrně velkou pravděpodobnost, že jste měla minule i teď BAKTERIÁLNÍ VAGINÓZU, tudíž by byla Vaše antimykotika na vyhození (tak to ale dělá většina žen, nebojte se, že jste v tom sama). S menses je vždycky ve vagině šance na bakteriální „zvrat“, a to jak v dobrém, tak špatném smyslu. Takže je možné, že nějaký 3.-5. den po menses se to „samo“ (možná jen částečně) spraví, anebo taky ne. Teď klidně doužívejte až do menses Gynimun intim, pokud by potíže přetrvávaly, můžete (nemusíte) si koupit menstruační tampóny Ellen. Pokud by i po ukončení menses byly potíže, můžete zase navázat Gynimunem intim. Chci Vás také upozornit na naši novinku – GYNIMUN RAPID, který funguje jako „první pomoc“ při nějakém dyskomfortu (výtok, pálení, svědění) a u něhož je úplně jedno, čím je dyskomfort způsoben (narozdíl od antimykotik, kde je šance správné diagnózy tak 20-30%).

Stránka 2 z 42 1 2 3 4 5 6 7 »

Také máte dotaz?

Pokud Vás také zajímá cokoliv k dané problematice, neváhejte a napište nám svůj dotaz. Obratem na Vaši otázku odpovídá odborný lékař. Můžete se ptát opravdu na cokoli!

Položit dotaz