Zde si můžete přečíst odpovědí odborného lékaře na Vaše dotazy. Pokud Vás něco zajímá, napište nám svojí otázku a náš lékař Vám obratem odpoví. Pokud vyplníte svůj email, dostanete odpověď přímo také do Vaší emailové schránky.

Dobrý den, mám 17 rokov. Menzes mi mešká 17 dni ale styk som nemala od 20.10 možno aj dlhšie v ten mesiac mi meškala menstruacia 3 dni robila som si test a negativny. (Menzes som mala normálny (intenzitou,dĺžkou)aj nasledujúci mesiac)styk ktory sme predtým (pred 20.10)mali tak bol ale s ochranou a prerušovaný a teraz keď mi meškali 14 dni som si robila testy 2 a negatívne . Bola som aj u gynekologicky robila mi aj sono vnutrajsie a povedala že vsetko v poriadku a že mi nechce davat vyvolávačku že som mladučká. Ale teraz ma sem tam pobolieva podbrusko ale stále nic tehotná nemozem byt určite nie? Keď tak čím ro môže byt 27. ledna 2022

Těhotná spíš nebudete, ale nic není 100%… Cyklus umí vynechat z rozlišných důvodů, řešte dále se svým gynekologem.

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli je možné že se opozdí menstruace když jsem brala tyto čípky děkuji 27. ledna 2022

Tyto čípky nejsou nijak hormonálně aktivní.

Dobrý den,již po několikáte mám vaginální bakteriální zánět.Na gynekologii mi předpsali azitromycin mylan a entizol vaginální tablety a také doporučili po dobrání začít brát gynimun.Chci se zeptat jestli při braní gynimunu mohu mít pohlavní styk.A jestli mám opakovat nějak dlouhodobě braní gynimunu?A z jakého důvodu se mi zánět vrací?Jak tomu případně předejít.Děkuji 9. ledna 2022

Při braní Gynimunu (předpokládám, že INTIM a DUAL) můžete mít pohlavní styk. Potíže se vracejí proto, že ve vagině NORMÁLNĚ žijí bakterie, a tak pouhým „kobercovým náletem“ (=antibiotiky) není automatické, že se tam nakonec usadí ty správné. Navíc každá menstruace situaci trošku resetuje. Proto je vhodné užívat i relativně dlouhodobě (samozřejmě není nutno každý den) ty dva Gynimuny (intim a dual), protože chcete posilovat osídlení těmi správnými bakteriemi. Stačí tak? Pokud ne, napište mi na jiri.emmer(zavináč)gmail.com a můžeme probrat po telefonu.

Dobrý den, pane doktore, už několik let mě opakovaně trápí vaginální záněty doprovázené výtoky, bolestmi, svěděním, pálením atd. (v různých intervalech, ale téměř každý měsíc, se mi střídají kvasinky, E.coli, Streptokok agilactiae, Klepsiella). Vystřídala jsem spoustu léků, přípravků, uzpůsobila svůj životní styl, nic nepomáhá. V podstatě neznám stav, kdy bych byla úplně v pořádku, úspěchem je období, kdy jsou mé obtíže hodně mírné. Vím o nich ale stále.Slyšela jsem, že v těchto případech někdy může paradoxně pomoci těhotenství. S manželem bychom miminko rádi plánovali, tak se s Vámi chci poradit, zda má smysl se o něj pokoušet i ve stavu, kdy nemám vaginální prostředí zcela v pořádku? Vím, že šance na otěhotnění tím nejspíš bude snížená (možná je pravděpodobnost otěhotnění minimální?), že hrozí přenos na partnera atd. Už jsme ale zoufalí a toto riziko bychom klidně podstoupili. Spíše mě zajímá, zda nemůže být snaha otěhotnět v takovém stavu z nějakého důvodu riziková, ať už pro případný plod nebo průběh těhotenství. Moc děkuji za odpověď. 7. ledna 2022

Nemáte to lehké, ale na Váš dotaz mám povzbudivou odpověď – „horší“ vaginální mikrobiom sice má nějaké nevýhody (o všech píšete), ale pokusem o otěhotnění nic neriskujete. Asi jste to už zkoušela, ale určitě bych dlouhodobě užíval Gynimun intim (vaginální laktobacily) a Gynimun dual (perorální ženské probiotikum).

Dobrý den je možnost uzivat v tehotenstvi? V druhem trimestru dekuji. 5. ledna 2022

Ano, určitě. Oficiálně podléhá schválení/indikaci Vašeho lékaře, ale vadilo by jen kdybyste byla nějak vážně nemocná přes imunitu.

Dobrý deň.Prosim Vas o raduAsi 3 mesiace mam hojný, riedky výtok, ktory je po menzese hnedý, potom žltý a neskôr slabo do zelena. Mám pocit, že niekedy slabo pachne po rybách. Niekedy ma až zalieva a musím nosiť vložkuPalenie, svrbenie nemámBola som na gynekologickom vyšetreníLekár mi nasadil Entizol na vkladanie na pošvy, zmeral PH v pošve, ktore som mala až 7, veľmi vysoké.Zobral mi ster na kultivaciu a po pár dnoch mi volal, že výsledky su v poriadku a bakterialnu vaginozu nemám a Entizol si ani dávať nemusímNasledne som hneď navštívila opäť gynekológa, vytok stále pretrvávaPH som mala stále 7 veľmi vysokéLekár sa tvaril dosť čudne, ze si to nevie vysvetliťTaké vysoké PH a výter bol v poriadku, vytok neskutočný Čo by ste mi poradil? Mám si nasadiť Gynimum rapid? Ďakujem 28. prosince 2021

Pokud máte pH 7 a „nenormální“ výtok (plus občas rybí zápach), máte „nepořádek“ v poševních bakteriích. Na stěru, který Vám pan doktor udělal, NELZE vykultivovat anaerobní bakterie (tedy bakterie, které pči styku s kyslíkem hynou) jako Gardnerella, Mobiluncus, , Atopobium, Leprotrichie a další, které jsou hlavní součástí bakteriální vaginózy, kterou podle mě jistě máte. Entizol doberte a pokud ještě nebude vše v pořádku (nemusí a navíc to může mít tendence vracet se po menstruaci), zkusil bych 1 balení Gynimun rapid a po něm 1-2 balení Gynimun intim.

Dobrý den, už třičtvrtě roku sem bez měsíčků a myslela jsem si, že už su v přechodu. Nyní beru asi už po třetí antibiotikum a k tomu sem začala užívat gynimun. Může, nebo mohlo nějak zase obnovit krvácení. Předtím sem si zaváděla gynimun do pochvy na zavádění a po nich sem taky začala vždy trochu špinit. Ale teď jsou to asi klasický silný měsíčky. Tak nevím co si o tom mám myslet. 28. prosince 2021

Může to být „velmi nepravidelná menstruace“, ale i něco jiného – v tom Vám poradí gynekolog, který Vás bude moci vyšetřit.

Dobrý deň, prosím Vás, ovplyvnia Gynimun vaginálne kapsle účinnosť vaginálneho antikoncepčného krúžku, pri ich súčasnom zavedení? 15. prosince 2021

Neovlivní.

Dobrý den,Chtěla bych se zeptat zda mohu Gynimun intim Care používat i v těhotenství? Děkuji 14. prosince 2021

Ano, můžete – dle příbalového letáku byste to měla zkonzultovat s vaším gynekologem – avšak musela byste trpět nějakou vážnou přidruženou nemocí, aby mělo smysl o tom mluvit… Gynimun intim se například používá i ke konzervativní léčbě předčasné ruptury plodových obalů.

Dobrý den, jsem těhotná v 16.týdnu. A brala jsem ATB ( penicilin) . Brala jsem probiotika,ale teď mám dotaz zda bych mohla užívat Gynimun Intim Care ? Mám poševní svědění a nevím zda čipky neublíží miminku ? Děkuji N. 7. listopadu 2021

Pokud nemáte nějakou imunitní poruchu, tak neublíží (narozdíl od vaginálního zánětu). Dal bych nejprve Gynimun rapid a pak následně event. Gynimun intim (anebo jen Gynimun dual).

Stránka 5 z 40 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »

Také máte dotaz?

Pokud Vás také zajímá cokoliv k dané problematice, neváhejte a napište nám svůj dotaz. Obratem na Vaši otázku odpovídá odborný lékař. Můžete se ptát opravdu na cokoli!

Položit dotaz