Zde si můžete přečíst odpovědí odborného lékaře na Vaše dotazy. Pokud Vás něco zajímá, napište nám svojí otázku a náš lékař Vám obratem odpoví. Pokud vyplníte svůj email, dostanete odpověď přímo také do Vaší emailové schránky.

Dobrý deň, pán doktor, chcela by som poznať váš názor na nehormonálnu antikoncepciu FemCamp Pesar a Caya Diafragma… a maju sa pri tejto nehormonalnej antikoncepcii pouzivat aj spermicidne gely? Nemozu gely sposobit nejake stipanie ? mozu sa po ich pouziti umyt a pouzit mydlo? pretoze viem ze pri pouziti kremu alebo tabletky Pharmatex sa nemoze pouzit mydlo aby sa nestratil ucinok. ochrany… Dakujem za vašu odpoved 20. srpna 2019

Pesary nemají 100% spolehlivost (píše se asi 93%, a to když ho umíte dobře zavést). Gely by vadit neměly.

Dobrý deň p. doktor, chcem sa opýtať ohľadom vyšetrení: spermiogram, folikulometria a hormonalneho profilu. Dnes 3DC som bola na odbere krvi kvôli HP, spermiogram vyšetrí spolu s folikulometriou na 13DC. Chcem sa Vás,prosí, opýtať, aké máte skúsenosti s tými vyšereniami, či po nich pacientka „ľahšie“ otehotnie, keďže už budeme vedieť „čo je vo veci“.. najmä čo sa týka folikulometrie, ak pan gynekolog „naordinuje“ pohlavný styk a manželia nemajú závažnejšie problémy, je šanca, že to výjde hneď? aké máte s ňou skúsenosti vy? Ďakujem za odpoveď, pekný deň 20. srpna 2019

Vyšetření se dělají proto, aby se zjistilo, v čem vězí Váš dočasný neúspěch v otěhotnění. Po jejich vyhodnocení Váš lékař navrhne ten nejlepší další postup. Ve hře jsou všechny možnosti a nedá se dopředu říct, která to bude – tedy nakonec to vyjde „samo“, nebo to vyjde s menší či větší dopomocí lékaře, anebo to nevyjde vůbec. Záleží na tom, kde je problém.

Dobrý deň pán doktor, chcem sa Vás opýtať ohľadom implantačného krvácania, či je to pomerne častý jav alebo len zriedkavý a nemusí sa s ním stretnúť každá žena? Na internete som čítala, že sa s ním stretáva 20-30% žien, je to pravda? Ak začne toto „špinenie“ väčšinou je to 6-12 dní po oplodnení, ale môže sa stať, že ho žena dostane aj v deň očakávanej menštruácie? Ďakujem za odpoved, pekný deň 14. srpna 2019

Je to asi tak, jak píšete. Na poslední otázku neumím uspokojivě odpovědět – možné to je.

Dobrý den, „trpím“ takovým menším problémem. Jde o podráždéní, pálení a občas i mírnou bolest klitorisu, při pohledu zrcátkem jsem si všimla, že je mírně zarudlý a má okolo sebe takový bílý film. Tyto potíže mi začaly na začátku tohoto léta, byly velké vedra a my jsme často s kamarádkami cvičily a tak. Asi měsíc před těmito problémy jsem měla zánět močových cest a brala na to 5 dní antibiotika. Výtok nemám absolutně žádný a zápach také ne. Paní gynekoložka se skoro ani nepodívala a automaticky mi dala Macmiror 8 kapslí na zavádění s tím, že jsou to kvasinky. Prý nejspíše ze sportování ve velkých horkách jak jsem byla spocená atd a z koupání v bazénu – koupala jsem se asi 2x a antibiotika na to prý po měsíci už vliv nemají. Macmiror jsem poctivě dobrala + mazala canestenem, ale účinek nebyl žádný, poté jsem ihned navázala s Gynimum intim protect a ihned jsem pocítila rozdíl, dobrala jsem všech 10 kapslí a začala s Gynimum dual protect, vše už se zdálo být v pořádku, ale při menstruaci moje potíže opět začaly, ikdyž v mnohem „lehčí“ formě a bez zarudnutí. Chci se zeptat zda jde opravdu o kvasinky nebo zda může jít i o něco jiného, když je vše „pouze“ zevně a bez výtoku a zápachu? A zda je alespoň malá naděje, že po dalším balení Gynimum intim protect moje problémy odezní a s další menstruací se již nevrátí? Omlouvám se za vyčerpávající dotaz a předem děkuji za odpověď 12. srpna 2019

Vzhledem k tomu, že Vám pomohl GYNIMUN INTIM, bude to velmi pravděpodobně BV – bakteriální vaginóza (přemnožení anaerobů). Čímž nechci říct, že Vaše paní doktorka neměla pravdu – v tu chvíli tam mohla být i mykotická složka (anebo to způsobila ATB léžba močové infekce) a Macmiror stejně zabírá na bakterie i kvasinky. Nepíšete o sexuálním životě – sex, zejména třeba s novým partnerem/kou – velmi často vede k BV. Vaginóza (a vlastně i mykóza) mají někdy tendenci se „jen tak nedat“ (typicky znovu po menstruaci, jak to popisujete), a tak bych doporučil další balení INTIMu a potom třeba 1 kapsli týdně nějaké 2-6 měsíců. K tomu samozřejmě můžete užívat DUAL.

Prosím ještě o jednu informaci.Je jedno jestli beru gynimun jako prášek usty, nebo zavádět do pochvy ? Je účinek stejný? Děkuji. 11. srpna 2019

To rozhodně není jedno. Vaginální aplikací dodáváte spoustu selektivních bakterií přímo na místo, kde chcete, aby se usadily a pomnožily. Vykonáváte tedy něco jako „léčbu“ anebo „profylaxi“ (aby se nepomnožily jiné, nevhodné bakterie, např. po aktuální ATB léčbě). Orální aplikací přirozeným a mnohem plynulejším (ale také časově náročnějším a méně intenzivním) způsobem doplňujete svému tělu (tedy střevům jako rezervoáru a tedy i vagině) „vhodné“ bakterie – vykonáváte tedy něco jako „prevenci“.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné mít normálně při užívání tablet gynimun pohlaví styk? Nikde jsem nenašla odpověď na svoji otázku, ani v příbalovém letáku. Děkuji za odpověď. 6. srpna 2019

Pokud se ptáte na GYNIMUN DUAL PROTECT (perorální kapsle), tak 100% můžete. Pokud se ptáte na GYNIMUN INTIM PROTECT (vaginální kapsle), pak je odpověď také 100% ano (pokud se chystáte to užívat jako preventivní doplňování bakterií – v takovém případě zavádějte až po styku) anebo ano/ale (pokud se chystáte léčit akutní vaginální dyskomfort).

Dobrý den, dnes chci začít užívat gynimum vaginální probiotika. S přítelem se snažíme o miminko. Mají zavedená probiotika nějaký vliv na spermie? Měli jsme styk včera a mám nyní plodné období, tak abychom jim neznepříjemnili cestu k vajíčku. Děkuji za odpověď 5. srpna 2019

Pokud se chystáte užívat GYNIMUN INTIM, má to zřejmě nějaký důvod (asi vaginální dyskomfort, nejspíše na podkladě bakteriální vaginózy). Tento důvod (vaginóza) určitě bude snižovat Vaši šanci na otěhotnění. GYNIMUN jako takový nemá přímý vliv na spermie. Takže moje odpověď je asi taková, že do zdravé vaginy bych při pokusu o miminko nic nestrkal (i kdyby to nemělo vadit, jako v případě GYNIMUNU), ale u Vás (pokud nemáte vaginální mikrobiotu v pořádku) bych ho použil.

Dobry deň prajem, chcela by som sa opytat, kedy je najväčšia šanca otehotnieť pred pozitívnym ovulacnym testom alebo až po ňom? S manželom sme mali pohlavný styk 4 dni pred pozitívnym testom (každý večer), dnes je deň, kedy je čiarka rovnako silná ako kontrolná. Je dobre mat pohlavný styk aj dnes aj zajtra? Ci stačí zajtra? Je dobre mat sex aj každý deň v týchto plodných dnoch alebo je lepšie obden? Ďakujem za odpoved 5. srpna 2019

Přesný den úspěšného styku nelze s jistotou říct – bude to X dní před a X dní po. Myslím, že není od věci mít styků více, ale není nutné to „přehánět“.

Dobry deň pán doktor s manželom (ja 24, on 31) sa snazime o babatko už 7 mesiacov. V septembri sa chystáme na zakladne vyšetrenia ako je spermiogram a môj hormonálny profil. Len sa chcem opytat ako viem zatiaľ pomôcť v snazeni? Užívam femibion uz vyše 8 mesiacov, skúšali sme aj inofolic a folandrol jeden mesiac a bez výsledkov.. ešte som rozmýšľala nad conceive plus gél, máte s ním skúsenosť? Ďakujem za odpoved 28. července 2019

7 měsíců není moc – může se zadařit třeba zítra (až neúspěšný 1 rok se bere jako “ je třeba vyšetřit, jestli je vše ok“). Zkusil bych Fertipronu (dlouhodobě) místo Fembionu.

Dobry deň pán doktor, chcem sa opytat, nedávno mi volal môj pán doktor gynekológ kvôli výsledkom z cytológie, kde mi našli prítomný vírus HPV a zmenené bunky. Pán gynekológ ma upokojil, že rakovinu nemám a že možno sa vírus stratí sám, mohla som mat zníženú imunitu (vraj si vie s ním poradiť imunita sama ,vzhľadom na môj vek 23) a čo sa týka zmenených buniek, neviem ako to myslel, či v zložení, veľkosti, prerušil sa nám signál a do 17.8. majú dovolenku, preto by som sa chcela opytat Vás, čo to znamená? Poradí si s tým imunita sama alebo jej viem nejak s tým pomôcť? (Napr veľa vitaminov, doplnok z lekárne). Viem, že su onkoagresivme typy 16 a 18, ale o nich mi nič nepovedal. mám stáleho partnera, manžela, s ktorymSa snažíme o babatko a p. doktor ma ubezpečil, že kľudne môžeme pokračovať v snaženi ďalej. Ďakujem za odpoved, pekný deň 26. července 2019

Pokud nejste očkovaná, je nález nějakého (klidně onkoagresivního) kmene HPV prakticky „normální“. Z tohoto pohledu nejste výjimka a ani nemáte důvod přehnaným obavám. Určitě budete muset stanovit typ viru a sledovat to pravidelně. Pan doktor Vám může kromě toho doporučit nějaký prostředek, který pomáhá se viru (někdy) zbavit. Co se týče babetka, nemusíte mít žádný strach – tomu virus nevadí.

Stránka 1 z 14 1 2 3 4 5 6 »

Také máte dotaz?

Pokud Vás také zajímá cokoliv k dané problematice, neváhejte a napište nám svůj dotaz. Obratem na Vaši otázku odpovídá odborný lékař. Můžete se ptát opravdu na cokoli!

Položit dotaz