Zde si můžete přečíst odpovědí odborného lékaře na Vaše dotazy. Pokud Vás něco zajímá, napište nám svojí otázku a náš lékař Vám obratem odpoví. Pokud vyplníte svůj email, dostanete odpověď přímo také do Vaší emailové schránky.

Dobrý deň, už dlho má trápia mykózy…každý mesiac aspoň 1. Naposledy som dostala gyno-pevaryl. Douzivala som ho vcera večer. Môžem si hneď nasadiť gynimun? Koľko sa môže brat? Teoreticky ako dlho odporúčate brat aby sa mykózy vracali čo najmenej. Dakujem 19. února 2019

Dává smysl Gynimun intim užívat po každé antiinfekční léčbě, můžete zkusit po vybrání jednoho balení pak např. půl roku užívat 1 kapsli týdně. Jste si jistá, že to, co Vás trápí, jsou vždycky mykózy? (byla vždy kultivace nebo JASNÝ tvaroh?) Řada žen má chronicky bakteriální vaginózu a protože je při ní svědění a bělavý výtok, dokola si kupují antimykotika.

Dobry den, chcem Vas este poprosit o nazor/radu. Pisala som 1.2.19 liecba ureaplazmy, doxyhexal, clotrimazol. Dnes som dobrala 10 tob. gynimun intim, stale mam zacervenanie, palenie z vonku. Som objednana na vysetrenie. Obavam sa ,ze kultivacie budu negativne. Neviem uz ako dalej. Co by ste prosim odporucili? Dakujem. 15. února 2019

Počkejte na kultivace – je třeba rozlišit vaginóza/mykóza.

Dobrý den, mám dotaz na kombinaci hormonální antikoncepce Nuvaring a tablet Gynimum Intim Protect. Snižují tablety účinnost této antikoncepce?V lékárně jsem byla upozorněna, že jsou již známy případy, kdy Nuvaring začal po užívání praskat.Je mi 29 let. Tablety jsem chtěla používat preventivně jednou nebo 2x týdně, dle Vašeho doporučení. Případně kdybych nastal problém, zda by nehrozilo prasknutí. Dost mě to odradilo. Děkuji za radu a pomoc. 12. února 2019

Myslím, že k není důvod k obavám. Bakterie, které si dodáváte přípravkem Gynimun, tak jako tak v mnohém větším množství již máte v sobě (a kolem Nuvaringu). Dokonce existují studie, kde Nuvaring podporuje osídlení vaginy „správnými“ laktobacily (zde).

Dobry den, prosim Vas, kolko dni po dobrati gynimun intim 10 tob. mozem ist ku gynekologovi, aby neboli skreslene vysledky kultivacie? Stale pocitujem palenie. dakujem 12. února 2019

Můžete klidně hned – pokud máte obtíže, k žádnému zkreslení nedojde.

môže sa brať sucasne macmiror aj gynolact ? som v 20 tt . ďakujem. 9. února 2019

Pokud se ptáte na vaginální laktobacily GYNIMUN a Macmiror, pak určitě můžete. U přípravku, který uvádíte, si nejsem jistý – nejsem detailní znalec jogurtových laktobacilových kmenů.

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s prosbou. S týmto problémom sa stretám už niečo cez dva roky a neviem ako sa toho konečne zbaviť. Začalo sa to v mojom prvom tehotenstve, kedy sa v podstate bez potiaží (mala som len zvýšený výtok bez pálenia a svrbenia) preliečovala vykultivovaná baktéria e – coli. Následne mi pre istotu dali aj candibene lebo výtok zhusol a zbelel bez kultivácii, v tom čase som sa stretla s týmto problémom prvý krát za život a netušila som, že existuje nejaké vnutorné probiotikum a brala som ho len peroralne. Výsledkom bolo nezmyselné liečenie mykózy ( ktoru, som nikdy v kultivácii nemala) ďalej, až sa mi úplne rozvrátila flóra. Samozrejme prebehlo doma samoštúdium, a laktobacily s prestavkami som nasadila, ale doteraz mám problém s palením a kyslastým hlienovitým výtokom. Neplánovane som otehotnela a samozrejme problémy sa vrátili vo väčšom merítku, občas sa pridá aj močový mechúr. Vstupné vaginálne vyšetrenie bolo ok, meranie PH bolo ok, vnútro pošvy bez zjavných zápalových stavov – štípanie, začervenanie pošvového vchodu neustále. Samozrejme nasledujúcu poradňu sa budem na to pýtať opäť. Ak sa aj niečo medzi tehotenstvami vykultivovalo vždy tam boli e – coli, enterokok, ( mykoplazmy, ureaplazmy a ine pohlavne choroby zo sterov chvalaBohu negativne) keď sme to preliečili ATB, stav sa po okamžitom nasadení probiotík nikdy nezlepšil, baktérie sa množili ďalej. Prosím Vás ja už sa aj hambím pri každom zaštípaní bežať k lekárovi. Nasadila som si gynimun, ktorý sa mi osvedčil najviac a bez prestávky som ho užívala mesiac a cítila som sa až na občasné mierne pálenie ok. Skúsila som ho vysadiť a do troch dní úporné pálenie opäť. Bojím sa o miminko, aj o moj stav, lebo takto sa žije ťažko. Myslíte, že možem užívať gynimun bez prestávky stale, poprípade skúsiť aj dual protect počas celého tehotenstva? Samozrejme k prípadnej navrhovanej liečbe lekára sa brániť nebudem. Ešte na záver, manžel je zdravý ako repa, styk teraz ani nemáme, bojím sa, hygiena na jedničku,sladkým a mliečnym výrobkom sa vyhýbam, stravujem sa zdravo, mám dostatok pohybu, spodne prádlo bavlnené prané v detskom prášku, keď nemusím doma ani nenosím, imunita ok….fakt netuším kde môže byť problém. Veľmi pekne ďakujem za trpezlivosť pri čítaní a odpovedaní na moj sťaby nekončiaci príspevok. Prajem všetko dobré a ostávam s pozdravom. 8. února 2019

Zdá se mi, že byste mohla být „klasická“ bakteriální vaginóza. V takovém případě máte i zvýšené riziko předčasného porodu/předčasné ruptury plodových obalů. Gynimun intim klidně berte dále, samozřejmě opatrně a kdyby se něco dělo, rychle k lékaři. Po porodu Vás to může, ale spíše nemusí přejít – tam by to potom kdyžtak chtělo nějaké razantnější (třeba i několikaměsíční) kúry ATB+Gynimun – kdyžtak se pak ozvěte. Budu rád, když mi dáte zprávu, jak se to dále vyvíjí, buď sem, nebo přímo na jiri.emmer(zavináč)gmail.com. Držím palce. Jo a samozřejmě perorální GYNIMUN DUAL ještě k tomu Vám může jen prospět – i když jen jako takový „pomocník-přistrkovač“.

Dobrý den, několik let jsem s pomocí své gynekoložky léčila kvasinkové záněty, hromady zaváděcích krému, tablet, autovakcina, včetně partnera, jako prevenci jsem zaváděla laktobacilové tablety, které ale měly spíš dráždivý efekt. Jenže kultivaci lékařka udělala jen jednou. Nyní jsem se po letech z další kultivace dozvěděla, že to nejsou už kvasinky, ale mám lactobacilozu, příznaky velmi podobné, ani lékařka to dříve nerozeznala. Krom toho, že až teď chápu důvody neúspěšné léčby po celou tu dobu, tak moje zoufalství pokračuje, protože ani léčba tohoto „zánětu“ není úspěšná. Doporučené všemožné výplachy (včetně sody) podle mě nemohou zafungovat samy o sobě, protože vyplachuji vše a nikdy se zde neobnoví přirozené prostředí. Můj dotaz zní, zda laktobacily Gynimun by mohly být ty správné „zdravé“ nebo mi ještě více podpoří přemnožení těch „špatných“, které mi toto trápení způsobily ? Děkuji a přeji pevné nervy všem podobně zoufalým ženám:-) 8. února 2019

Pomohl bych Vám radou rád, ale mám nevýhodu jen elektronické komunikace. Řeknu Vám tedy pár svých (někdy trochu radikálních názorů). 1- přestože nejsem gynekolog, vaginálními záněty se zabývám intenzivně asi 2 roky a za tu dobu jsem přečetl pár set nejčerstvějších studií. Z nich je zřejmé, že v řadě případů se pod kultivačně neověřenou „mykózou“ (=VVC) skrývá bakteriální vaginóza = BV (na kterou samozřejmě antimykotika nezaberou). Všimněte si, kolikrát ženy na internetových diskuzích mají „mykózu“ a kolikrát (obvykle nula) mají BV. Podobné, i když ne stejné, je to podle mne i u lékařů – svědění, pálení, jakýsi výtok – šup Macmiror (zabere na všechno, ať to je co to je a jestli se to vrátí, zase něco dáme). Výskyt BV:VVC je přitom něco jako 5 ku 4 (tedy o něco více BV než VVC). Ve Vašem případě neumím říct, kolik Vašich „mykóz“ byly mykózy – třeba všechny anebo třeba taky ne. 2- Pojem laktobacilóza se vyskytuje v mezinárodních studiích velmi sporadicky, v historii na toto téma bylo asi 10 publikací, z toho 5 z Československa před 40 lety, zbylých 5 každá odkudsi… Osobně téměř nevěřím, že tato klinická jednotka existuje. Potíž je v tom, že když uděláte výtěr a pošlete ho na mikračku, nemáte šanci vykultivovat anaerobní bakterie (které jsou hlavní podstatou BV) – tak Vám tam nahlásí jen laktobacily… A teď k dalšímu postupu – Gynimun intim můžete zkusit, v nejhorším to dopadne jako po posledních laktobacilech, ale pokud by to byla BV, mělo by to spíše  pomoci (nemusí stačit jedno balení a stálo by za to se pak domluvit a já bych Vám doporučil nějaké radikálnější/dlouhodobější schéma s Gynimunem + atb).  Kdyby se ty potíže nějak vlekly, zkusil bych minimálně jednu ATB kúru se zacílením na anaeroby (metronidazol, klindamycin, …). Pokud budete mít sílu, prosím dejte vědět, jak to pokračuje/dopadlo. Můžete sem anebo přímo na mail jiri.emmer(zavináč)gmail.com.

Dobrý den, chci se zeptat jestli je dovolen pohlavní styk při užívání gynimun intim protect. Děkuji za odpověď. 6. února 2019

Pohlavním stykem při užívání Gynimunu intim se Vám nic zlého nestane, ale pokud Gynimun užíváte jako LÉČBU (ne jen prevenci) nějakého vaginálního dyskomfortu, samozřejmě to působí jako negativní faktor k vyléčení.

Dobrý den chtěla bych se zeptat můžu gynimun intim používat jednu tabletku týdně jen jako prevenci ..?aby jsem predesla různým.zanetum apod ? Nebo to nemá žádny význam po jedné tabletce děkuji 🙂 4. února 2019

Ano, to má smysl (ve chvíli, kdy jste bez příznaků – na „nemoc“ je to málo). Udržování zdravého vaginálního ekosystému svědčí nejen kvůli event. zánětům, výtokům, svěděním, atd, ale také pomáhá event. bezproblémovému otěhotnění a donošení miminka bez komplikací.

Čo znamená modrý výtok pred menštruáciou? 4. února 2019

Mohla by to být bakteriální vaginóza (popisuje se většinou jako tmavě zelený nebo šedozelený, ale modrou už jsem taky slyšel).

Stránka 1 z 11 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Také máte dotaz?

Pokud Vás také zajímá cokoliv k dané problematice, neváhejte a napište nám svůj dotaz. Obratem na Vaši otázku odpovídá odborný lékař. Můžete se ptát opravdu na cokoli!

Položit dotaz