Zde si můžete přečíst odpovědí odborného lékaře na Vaše dotazy. Pokud Vás něco zajímá, napište nám svojí otázku a náš lékař Vám obratem odpoví. Pokud vyplníte svůj email, dostanete odpověď přímo také do Vaší emailové schránky.

Dobry den, muze se gynimum vaginalni probiotikum uzivat v tehotenstvi. Pokud ano, jak dlouho. Dekuji 19. června 2019

Může ( s takovou tou obezličkou „po dohodě s Vaším lékařem“), dávkování stejné jako bez těhotenství – tedy 7-10 dní 1 kapsle denně při akutním dyskomfortu/infekci a 1-2 kapsle týdně při „prevenci“.

dobry den prajem, prosim Vas, v pribalovej informacii je uvedene, brat na uvod tablety cely tyzden, cca 8 dni.potom je vhodne a mozne uzivat ich aj dlhsiu dobu, co to znamena? dva krat – tri krat tyzdenne? ide mi o to vysvetlenie, mozem ich uzivat rok, kazdy tyzden raz alebo? viem, ze pocas menstruacie sa nema uzivat. skor mi ide o to optimalne preventivne riesenie, ci treba robit prestavky alebo nie apod.Dakujem za vysvetlenie.A dakujem za tento pripravok, dost mi pomohol.eva 9. června 2019

Jsme rádi, že Vám GYNIMUN pomáhá. Chcete-li ho užívat preventivně, stačí 1(2)x týdně (sama zvažte, kdy „přidat“ – např. častější pohlavní styk, koupání, respirační onemocnění s ATB, apod). Nemusíte dělat žádné pauzy – prostě si doplňujete tu „správnou“ specializovanou mikroflóru.

Dobrý den, chcela by som sa opýtať, ci môže dôjsť k otehotneniu v pripade, ze pri pohlavnom styku bez ochrany, sa partner nevystrieka do vnútra, ale mimo mna. Ďakujem. 5. června 2019

V takovém případě by k otěhotnění na 99,99% dojít nemělo. Je však potřeba si taky uvědomit, že řada neopatrných milenců toto tvrdí, ale pravda je to jen zčásti…

Dobrý den, paní gynekoložka mi doporučila užívat tento prostředek preventivně, ale zapomněla jsem jak často, mohl byste mi prosím poradit, myslím, že říkala 1x za týden, ale nejsem si jistá. 28. května 2019

Gynimun intim lze užívat ze dvou důvodů – při akutním zánětu (bakteriální vaginóza) se dává celé balení (10 kapslí) 1x denně. Při jakémsi „preventivním“ užívání (aby se záněty nevracely) se dává 1 kapsle 1x týdně.

Želám dobrý deň, V jednom príspevku písala istá dáma, ze z vyterov v pošve jej vyšla laktobaciloza. Teda premnožené lactobacillus species. Mám taký istý problém. Všetko ostatne vyšlo negatívne, kvasinky atd. Mám s tým veľkú starosť, chcela som Vás poprosiť o pomoc. Píšete, že je zvláštna reakcia tela na dobre laktobacily. Čo by ste zo svojho portfólia odporúčali? Extra kyslé výtoky každý deň sú nesmierne únavne.Ďakujem 12. května 2019

Zkusil bych výplachy (např. Rosalgin) a po nich Gynimun intim protect.

Dobrý den, chci se zeptat – neovlivňuje gynimun účinek antikoncepce? Děkuji za odpověď. 6. května 2019

Stoprocentně ne.

Dobrý den,na jaře mám opakované potíže s různými výtoky a svěděním v pochvě (domnívám se, že to může souviset i s oslabením těla v této době pylovou alergií). Pokud píšete, že přípravek slouží pouze k podpoře léčby, je vhodné se nejprve přeléčit něčím radikálnějším a nebo naopak jej mám použít rovnou? (příště preventivně, ale to nyní již nestihnu). Ke gynekologovi již ani nejdu, protože sestřička obvykle stejně rovnou po telefonu doporučuje, ať nasadím něco z lékárny. 30. dubna 2019

Těžká odpověď. Vaše opakované potíže mohou být jak bakteriální vaginóza (BV=přemnožení nevhodných bakterií), tak kvasinková mykóza. Gynimun intim může být definitivním řešením „nerozjeté“ BV (tedy není tam ještě masivní bakteriální biofilm, na který obvykle nezaberou zcela ani antibiotika) a může jenom „přispět“ k pokusu o odstranění „rozjeté“ BV (na tu zatím neznáme nějaké rychlé a dlouhodobé řešení, ale může to chtít např. několikaměsíční ATB + Gynimun). Pokud jsou Vaše opakované potíže kvasinkové, může být k pokusu o definitivnímu řešení potřeba několikaměsíční kúra antimykotiky + Gynimun. Obecně vzato bych někdy (třeba hned) zkusil výplach Rosalginem a pak 10 dní Gynimunu – pokud toto stav alespoň pěkně nebo na pár dní zlepší, nejspíš víte o správné diagnóze (BV) a nebudete na telefonické rady utrácet peníze za zcela zbytečná antimykotika. Anebo si jděte pro předpis na Macmiror (ten funguje i na bakterie i na kvasinky) a po něm dejte Gynimun. I když – jak už jsem psal – v případě masivní (tedy často vracející se) BV ani toto nemusí stačit na dlouho.

Dobrý den, v jednom dotaze ste písali , že v prípade vainálnej bakteriózy odporúčate Gynimun INTIM protect sólo. Chcela by som vedieť,či v tom prípade sa da použiť na liečbu alebo len podporu pri liečbe a po druhé by som chcela vedieť, či Gynimun dual protect posobí preventívne proti bakterialnej vaginóze? 24. dubna 2019

Gynimun intim se dá použít při léčbě sólo i v kombinaci a totéž platí při prevenci/profylaxi. Je důležité si uvědomit, že BV (bakteriální vaginóza) začíná jako „malinké“ přemnožení „špatných“ bakterií (které se rychle může dát do pořádku), ale po delší době se jedná o masivní bakteriální biofilm, který má tendenci odolávat i několikerým ATB kúrám.

Dobrý den, pro pretrvavajici obtize v těhotenství (pálení, žlutý výtok) mi byla provedena kultivace, kde byl zjištěn přemnoženy lactobacillus species. Ráda bych se zeptala, jake konkrétní léčivo byste zvolil? Může tato bakterie ohrozit plod, jsem v 18.tt.Můj gynekolog řekl, že mi na toto nic nepredepise. Na internetu jsem četla, že jsou možné výplachy jedlou sodou, je však vhodné provádět je v těhotenství? Zkoušela jsem Rosalgin, ale bez efektu. Případně prosím o radu jak to dále řešit, potykam se s tím již 6 týdnu. Děkuji 17. dubna 2019

Takhle na dálku to není tak jednoduché. Rozhodující musí být nález při vyšetření gynekologem (zrcadla apod) – ten neznám. Kultivační nález jsou laktobacily (to je „normálně“ v pořádku, ty tam chcete mít jako ochranu proti jiným, „zlým“ bakteriím). Existuje poměrně vzácná věc, které se říká „laktobacilóza“ a je to něco jako netypická reakce těla ženy na „hodné“ laktobacily. Nezdá se mi, že je to Váš případ. Rosalgin je účinnější než soda, takže tu bych nezkoušel. Dělalo se vyšetření na kvasinky? Možná byste mohla zkusit Gynimun intim protect – je to tedy naslepo, ale nic zlého se Vám nemůže stát.

Dobry den…chcela by som Vas poprosit odpoved na otazku, ci Gynimun moze vyvolat alergicku reakciu v podobe svrbenia, ktore som pred vkladanim nemala. Vkladam si ich od soboty vecera a uz vcera vecer som to pocitovala co nadalej pretrvava. Ak ano, ci mam radsej probitikum vysadit. Dakujem za odpoved 15. dubna 2019

Možné to je – zvažte dle dalšího vývoje.

Stránka 1 z 12 1 2 3 4 5 6 »

Také máte dotaz?

Pokud Vás také zajímá cokoliv k dané problematice, neváhejte a napište nám svůj dotaz. Obratem na Vaši otázku odpovídá odborný lékař. Můžete se ptát opravdu na cokoli!

Položit dotaz